Afdrukken
Categorie: Medische beroepsaansprakelijkheid, AOV, WA, Ongevallen
Hits: 2201

Reinier Feitz

Reinier Feitz studeerde in Groningen en Amsterdam. Tijdens zijn studie verrichtte hij onderzoek voor het Walter Reed Army project (USA Army) en KEMRI (Kenya Medical Research Institute) in Kisumu Kenya, Kinderchirurgie en plastische chirurgie in het VU Ziekenhuis en AMC.  De opleiding tot plastisch chirurg vond plaats in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam, St. Franciscus Ziekenhuis, Brandwondencentrum, Daniël den Hoed Kliniek en het Sophia kinderziekenhuis.

Na de opleiding tot plastisch chirurg superspecialiseerde hij zich in hand-, pols- en perifere zenuwchirurgie in het Royal Northshore Hospital Sydney, Northshore Private Hospital en Westmead Children’s Hospital, Sydney Australië.

In 2003 deed Feitz het Europees plastisch chirurgie examen (EBPROAS)  en werd hij geregistreerd als European Board Certified Plastic Surgeon. Van 2005 tot 2012 maakte Feitz deel uit van de maatschap Diakonessenhuis Utrecht/Zeist/Doorn. In 2008 behaalde Reinier Feitz het Europees Handexamen (FESSHin Lausanne, Zwitserland. In dat jaar richtte hij tevens Xpert Clinic op, inmiddels de grootste kliniek in hand en pols chirurgie met 20 vestigingen. Van 2012 tot heden is hij medisch directeur van Xpert Clinic. Van 2008-2015 was hij tevens secretaris van de NVPC, Nederlandse vereniging voor plastische chirurgie. In Boston werd aan de  prestigieuze Harvard  Business School het programma Managing Health Care Delivery doorlopen in 2012. In 2017 volgde het excutive programme van Singularity University in CA, USA. Naast de dagelijkse praktijk als handchirurg is hij board member bij Equipe Zorgbedrijven en Incision. Hij is mede auteur van >40 peer reviewed publicaties en spreekt frequent in binnen en buitenland.

Sinds 2005 verricht hij medische expertises op het hand en pols gebied. Hij was de eerste plastisch chirurg die de opleiding van NVMSR voor het verrichten van medische expertises voltooide. 

Lidmaatschappen:

    EWAS

 

Volledig Curriculum vitae Reinier Feitz

Short Bio (ENG)