Dr Reinier Feitz


Reinier Feitz studeerde in Groningen en Amsterdam. Tijdens zijn studie verrichtte hij onderzoek voor het Walter Reed Army project (USA Army) en KEMRI (Kenya Medical Research Institute) in Kisumu Kenya, Kinderchirurgie en plastische chirurgie in het VU Ziekenhuis en AMC.  De opleiding tot plastisch chirurg vond plaats in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam, St. Franciscus Ziekenhuis, Brandwondencentrum, Daniël den Hoed Kliniek en het Sophia kinderziekenhuis.

Na de opleiding tot plastisch chirurg superspecialiseerde hij zich in hand-, pols- en perifere zenuwchirurgie in het Royal Northshore Hospital Sydney, Northshore Private Hospital en Westmead Children’s Hospital, Sydney Australië.

In 2003 deed Feitz het Europees plastisch chirurgie examen (EBPROAS)  en werd hij geregistreerd als European Board Certified Plastic Surgeon. Van 2005 tot 2012 maakte Feitz deel uit van de maatschap Diakonessenhuis Utrecht/Zeist/Doorn. In 2008 behaalde Reinier Feitz het Europees Handexamen (FESSH) in Lausanne, Zwitserland. In dat jaar richtte hij tevens Xpert Clinic op, inmiddels de grootste kliniek in hand en pols chirurgie met 30 vestigingen. Van 2012 tot 2016 was hij medisch directeur van Xpert Clinic. Van 2008-2015 was hij tevens secretaris van de NVPC, Nederlandse vereniging voor plastische chirurgie. In Boston werd aan de  prestigieuze Harvard  Business School het programma Managing Health Care Delivery doorlopen in 2012. In 2017 volgde het executive programme van Singularity University in CA, USA. In 2019 nam hij deel in het team van het Radboud UMC dat de eerste dubbele handtransplantatie verrichtte in Nederland. Naast de dagelijkse praktijk als handchirurg was hij board member bij Equipe Zorgbedrijven tot 2021 en thans bij Incision. Hij is mede auteur van >50 peer reviewed publicaties en spreekt frequent op congressen in binnen en buitenland.

Na het behalen van de PhD graad aan de Radboud Universiteit in 2021 is hij verbonden als post-doc onderzoeker bij de HandWristStudy group, Erasmus MC en Radboud MC. Daarnaast is hij arbiter bij het Scheidsgerecht Gezondheidszorg en boardmember bij Incision BV. Sinds 2007, is hij high performance partner van TEAMNL support netwerk. Per 1 november 2022: Handchirurg bij Erasmus MC, Rotterdam.

Sinds 2005 verricht hij medische expertises op het hand en pols gebied. Hij was de eerste plastisch chirurg die de opleiding van NVMSR voor het verrichten van medische expertises voltooide. 

Dr Reinier Feitz werkt op lokatie in Amsterdam, Bilthoven, Den Bosch en Rotterdam.

Lidmaatschappen: