Dr Sebastiaan Souer


Orthopaedisch Chirurg, handchirurg

Dr. John-Sebastiaan Souer (1977) studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en werd opgeleid tot orthopedisch chirurg in Sint Maartenskliniek in Nijmegen en het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Hierna maakte hij de keuze om zich te super-specialiseren op hand en polschirurgie. Er volgde een fellowship bij de plastische chirurgie van Xpert Clinics, Erasmus Medisch Centrum, Haga Ziekenhuis en het Rode Kruis Ziekenhuis. In 2015 behaalde hij als een van de eerste Orthopeden het Europees Handchirurgie examen (FESSH). Sinds 2014 werkt hij als handchirug bij Xpert Clinics. Daarnaast is hij opleider van het nationale fellowship hand en polschirurgie en voorzitter van de Werkgroep Hand en Polschirurgie van de Nederlandse Vereniging voor Orthopedie (NOV).

Naast zijn klinisch werk is hij intensief betrokken bij wetenschappelijk onderzoek. Tussen 2005-2008 heeft hij onderzoek verricht naar polsbreuken aan Harvard Medical School in Boston, USA en de AO-foundation in Zurich. Deze onderzoeksperiode werd afgerond met een proefschrift in 2011 getiteld: “Operative Treatment of Wist Fractures”.  Hij is betrokken bij wetenschappelijk onderzoek van de Hand Wrist Study Group en auteur van vele publicaties.  ( Souer J – Search Results – PubMed (nih.gov))

Daarnaast is hij co-promoter van promovendi aan de Erasmus Universiteit en de Rijks Universiteit Groningen.  

Dr. Souer heeft tijdens zijn opleiding tot Medisch Specialist ervaring opgedaan in het verrichten van medische expertises voor de orthopedische traumatologie. Sinds het behalen van het FESSH examen in 2015 is dat uitgebreid naar expertises op het gebeid van hand en polschirurgie. Dr Souer is NVMSR geaccrediteerd.

Dr. Souer verricht expertises voor zowel de algemene Orthopedie, Traumatologie als Handchirurgie op de lokaties Amersfoort, Amsterdam, Bilthoven, Den Bosch en Rotterdam.