Dr Joris Bekkers


Joris Bekkers studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht. Het laatste jaar van zijn studie bracht hij door op de afdeling Orthopedie van de Mayo Clinic in Rochester, Verenigde Staten. Nadien startte hij zijn promotietraject naar de ontwikkeling van een nieuwe chirurgische behandeling en MRI techniek bij patiënten met kapot kraakbeen in de knie. Dit resulteerde in 2011 in zijn proefschrift getiteld ‘Towards one-stage cell-based treatment and non-invasive evaluation of cartilage defects’.

In 2010 startte hij zijn opleiding tot orthopedisch chirurg aan het UMC Utrecht. In 2018 heeft hij nog een travelling fellowship gevolgd in Amerika waar hij verschillende orthopedische topklinieken in onder andere Boston, New York en Chicago heeft bezocht.  In het laatste jaar van zijn opleiding heeft hij een aandachtstage revisie- en infectie prothesiologie heup en knie gevolgd op de afdeling Orthopedie van het UMCU. Na een extra verdiepingsperiode in revisie heupprothesiologie bij het OCON in Hengelo, is hij in oktober 2017 gestart als orthopedisch chirurg in het Diakonessenhuis. Als aandachtsgebieden heeft hij primair een revisie prothesiologie heup- en knie. Standcorrecties en kinderorthopedie. Vanaf 2019 is hij tevens bestuurslid van het MSB Domstad binnen het Diakonessenhuis. Vanaf 2022 is hij voorzitter van het MSB Domstad en tevens bestuurslid van de Diak Clinic.

Ten aanzien van de expertises richt Joris Bekkers zich met name op knie, heup en wervelkolom problematiek. In mijn werkzaamheden zowel in het ziekenhuis als bij expertises zijn duidelijke communicatie, efficiënt werken en volledigheid de basis voor zijn werkplezier. 

Dr Joris Bekkers verricht expertises op lokatie in Amersfoort en Bilthoven.