Silvia Ruijer


Silvia Ruijer- Niekerk behaalde in 1997 haar diploma voor verpleegkundige in Bussum, waarbij zij stage liep in het Streek Ziekenhuis Hilversum. 
Na deze opleiding is zij haar studie gaan uitbreiden met Medisch praktijkassistente bij het Nederlands Instituut voor Praktijkassistente en vervolgde de functie als praktijkassistente. 

Van 1998 tot 2008 is Silvia werkzaam geweest bij het NOC (Neurologisch Orthopedisch Centrum) en De Gezonde Zaak, als officemanager van een multidisciplinair team bestaande uit chirurgen, fysiotherapeuten en psychologen. Hierbij heeft zij samen met het multidisciplinair team cliënten  met chronische pijnklachten kunnen begeleiden bij de re-integratie in het algemeen dagelijks leven en in hun werk. Daarnaast heeft zij de medisch specialisten kunnen ondersteunen als casemanager bij letselschade trajecten, waarbij er medische expertises werden aangevraagd door verzekeringsartsen, advocaten en medisch adviseurs. Met deze ontwikkelingen heeft Silvia haar kennis kunnen verbreden in re-integratie trajecten en letselschadezaken.  

In 2009 is Silvia gestart bij Xpert Clinic, een zelfstandige kliniek voor Hand- polsklachten als doktersassistente. Hierbij ondersteunde zij dr. Reinier Feitz en dr. Thybout Moojen, handpolschirurgen bij de spreekuren en medische expertises in het kader van letselschadezaken. 

Door haar interesse in de medische expertises, is zij gaan omscholen en heeft zij meerdere studies afgerond. In 2017 behaalde zij haar diploma voor Internationaal secretaresse bij de Schoevers College en in 2019 Customer Relationschip Management aan het NCOI (Nederlands Commercieel Opleidingsinstituut).  

 
In 2018 heeft Silvia onder andere samen met dr. Reinier Feitz, Xpert Bureau opgericht, onderdeel van Xpert Clinics, met als diensten medische expertises en arbeidsgerelateerde zorg. Hierbij heeft zij de business – to – business markt kunnen bereiken, waarbij zij werkgevers en arbodiensten heeft kunnen contracteren. Voor het kunnen laten groeien en kunnen aansturen van Xpert bureau, is zij in deze periode gestart met haar studie management en bedrijfseconomie, eveneens aan het NCOI (Nederlands Commercieel Opleidingsinstituut) welke zij recent in 2023 heeft kunnen afronden.  
 
In 2022 is Silvia overgestapt naar Handcentrum in de functie als manager, een groeiende organisatie voor het verrichten van medische expertises in het kader van letselschade zaken, samen met dr. Reinier Feitz en dr. Sebastiaan Souer.

Haar doelen zijn het team uitbreiden met medisch specialisten, psychologen, arbeidsdeskundigen en externe relaties te onderhouden en te verbinden.